Press

السلام عليكم and Hello! Thanks for viewing my blog! do follow okay? THANKS :)

fo

fo

my heart



hey. whats up?

this an entry about my ex(s)

me... okay. siklah banyak gilak gerek. my first time is when I'm at 13. okay. sit down and read carefully.

2009
Nazzyrull. well, he's my schoolmate at my primary school. but then, we broke up. because, he's in St Co while I'm in Agama. plus aku masa ya diam hostel. so there's no time for that stuffs. 

2010
Irfan Hadyan. 
a week.
He's my junior. I'm in Form 2, he's Form 1. HEHEHE. cinta monyet. i love his eyes. selalu berkirim surat. HAHA so funny! he also gave me something and i still kept it :) but then, we broke up because someone messed up with our relationship. and, she's my friend. macam2 dugaan ku dengan kau. sampe kawan aku hack FB aku, bencik aku, kelayi dengan aku. so k, im giving up. a week later, i found someone. but i admit, awal2 nya memang aku masih suka dengan aku. well, ginelah sik. everyday tengok kau. then you told someone, yang aku perempuan first yang kau bena2 suka. HAHA :) macam2 lah. sine2 jak orang tengah taduak. haha. sampe one day, kau anok aku. kau bencik aku. sebab aku rapeh someone nak rapeh dengan kau. but we're just a friend. aku siktauk apa kau padah belakang aku. tapi, sekpa. aku okay. hah, aku ingat. kau padah aku playgirl. maybe yeah maybe not. hmmm.. this is so not me. but, last year, kau PMR. kau mintak maaf and i forgave you :') now, aku tengok kau. aku happy. sebab apa? kau tabah. rami orang sayang kau, kesian dengan kau. sebab doktor dah sahkan kau butak ka? ada something dalam mata kau dah sik bagus. i heard. heboh cerita pasal ya. aku pun awal2 nya bingong. p ko sik nak. mata ko jak just kabor. kesian kau PMR last year jadi student khas PMR dalam library. bena. im so sad. kesian sebab orang terpaksa baca pake kau. kau sik nampak :( i do pray for you. goodluck bro in your life, i know you're strong enough.

2010
6 months
Khairul
you are kind. masa kita gerek. hmmm. k. you are so kind. but, aku tauk kau banyak bulak aku. aku diperbodohkan dengan cerita2 palsu kau ya. mungkin sebab kitaduak jaoh. im in Miri, kau Sibu. yeah i admit. masa ku gerek ngn kau, aku layan Irfan. im so sorry. dah kita putus, kau mala carik aku. dekat sia baruk aku nampak kejujuran kau. dekat sia aku nampak kau nyesal. but it's too late dear. kita pun salu on off. so, thats it. its over. kau mala contact texting aku pake no lain. pi yalah. kau pernah kenak marah aku pa semua eboh kaco edup aku. aku jujo dengan kau pasal aku layan laki lain masa gerek dengan kau pun kau masih sayang aku. ko sik give up. kau text Irfan suroh jaga aku bena2. tapiiiii, hmmm. okay. at last, duak2 torang aku lepas. so there's no one hurt. then, last year. Tijan, my BFF. keja sama dengan kau masa cuti. kau padah kau sik akan lupak aku lah. walaupun kau dah ada Alia :') then, kau text aku. padah, mun ada papa carik kau. eventhough cerita kita dah 2 taun berlalu, pi kau masih okay dengan aku :) i wont forget you too. semoga kau kekal dengan Alia. Amin :)

2010
2 months
Shahmin
well known as Ameng. this is my First love. i think. okaylah aku cerita pasal nya dari mula lah okay.  sebenarnya, mekduak contact dari FB. kawan nya dolok suroh nya tok kenen kan aku dengan kawan nya si A tok. tapi, mekduak sikmok. sebab suka sama suka. HAHA. he's full of rumours. GILA. kareh aku sik ekot mama dengan kakak gi Brunei sebab mok skype dengan Ameng :D gila. selalu otp malam malam. sampe tertido bekuroh. hahaha. pasya pagi mesti tetak sama dirik. lol. sik salah nya, mekorang declare 7 Syawal. on 16 Sept. My 14th Birthday. HEHE. kau suka netak aku. hahaha. dolok aku salu mintak pendapat kau, eh okay sik tok. ko selamba badak madah aku kedak penan. hahahaha. sikguna. then, kau ada family nak best. GILA. adik kau orang famous FB masa ya. geng kacak geng loaded orang padah :D secara sik sengaja,, aku pun rapeh dengan adik kau masa ya. hahaha. sama otak gila, aku suka nunggah adik ko Tambi. hahaha. pi seriously kacak adik beradik kau. kau jak kedak apek bayat. hahaha. sekdalah. kalau masa betipon, mesti adik ka kakak ko ka. nyendat. hahaha. ingat masih torang loya pasal benda nak gila. hahaha. sik senonoh lalu jak. beteriak betetak lam tipon. aku pun leput. abang kauuuuu, haha. sporting. dahlah footballer sarawak oh. masa kita dah putus, kita calling. kau padah dengan abang kau kau gik betipon ngn Nurul, Biak DP. ya abang kau kirimsalam. sapa endak yaka sukati nya entam. hahahaha. kau madah ngn adik kau, aku gergasi sik sedar dirik. hahahhaha. ya adik kau cakap dgn aku, kenak ktk suka abang kmk mira oh. hahaha. cali takduak bah. ingat masih torang duak send nak takduak record, macam2 jak. hahaha. lagu kmk sayang ktk lah apa lah. hahaha. kau mok suroh kawan kau, polah lagu k kitaduak. sebab kawan kau ya, ada polah lagu k adik kau sebab nya suka adik kau. pemes juak lagu ya. pi sik boleh padah sapalah. hahaha. kakya, kawan kau. kawan kau nang sporting gila babi. hahaha. mala ngaco taduak di sekolah torang sinun. kawan aku sama juak, salu otp. mesti tetak2 kita macam geng jak. ingat masa kau ngn kawan2 aku, dak Anno Mimin Intan Ummu semua ya, lawan pantun lam tepon. kau padah, ikan memanjat kayu lah apa lah. hahaha. bodo eh masa ya. aku tetak ajak keja. dah tetak taduak sama. kedak antu. p nektok sik lah. hahaha. kakya, kau betipon. ada sekali kau sik berenti cakap 5 menet. non stop. aku diam ajak. cita pasal bumblebee turun bumi lah apa lah. hahahahaha. family aku pun kenal kau pa suma. mama aku pun tauk ngn kau. hahaha. sigek jak ku bencik kau. kau suka bulak sunat ngn aku. hahaha. kau rapeh dengan kawan aku, kau salu comment2 ngn sidak. hahaha. lam FB lah. kau suka anok aku kontot dolok kaki pendek. mentang2 kau tinggi nak mampus, 180cm.hahaha. aku jalan tepi kau pun aku k wedges maseh debah bahu kau. adoi. taduak pitstop ah parkson, taduak loya dengan Intan dalam tepon. ingat masa ya, taduak tetak ngn mimin ngn intan sbb nangis nangga cerita lagenda budak setan ya. hahaha. tapi nak meng, sayang taduak sik lamak. 2 bulan jak. sebab, aku mintak putus. sebab, next year nya kau Form 5 aku Form 3 maksudnya aku PMR kau SPM. sebenarnya aku main2 jak, saja suka mintak putus maok tengok kau pujok sik. tapiiii, okaylah. aku frust gila2. tapi alasan ya okay. aku boleh terimak. pi kakya, kita makin rapeh. makin salu terjumpa. semua family kau pun dah penah nangga aku. sebab kau mala tanyak aku sine, kita otp macam biasa, tup tup temu kau. hahahaha. salu jak mcmya. terutamanya adik kau, kamboh asal nemu aku. hahahaha. gila ada. masa ya, aku tauk taduak maseh suka sama suka. tapi ego nak. plus aku tok jenis nak suka menjeleskan laki nak aku sayang. so aku padahlah aku suka ya aku suka tok. HEHEHE. pi sebenarnya nak test kau. kau sekda effect. kau selalu nyanyi dalam tipon, kau ibarat permata di dalam kaca~ hahaha. sampe lah one day, kau suka F. F ya kazen kawan kau. aku pun dah kenal. dah jadi geng FB dah. kampung pun sama. Luak. so, makin lamak aku makin sik rapeh dengan kau. bukan apa. sengaja. aku dah tauk kau suka nya. aku malas nak ya gik. walaupun kau selalu suroh aku tipon ko sebab masa ya ko buddyz aku. pi aku sengaja sikmok, sebab frust. lamak kita sik contact. aku hide post2 kau dalam fb, sampe kinektoklah. aku salu stalk kau. p last2 mesti aku sakit ati, jeles. salu kau chat dgn aku, tanyak no tipon. aku bagik jakla. masa raya, ada adik kau suroh datang rumah tapi aku malu. hahaha. kau pun malu. pasya, tang tiba2. awal taun 2011 ka  2012. kau chat dengan aku kau padah kau hack fb aku. apa gik abis lah segala damn shit kelua. hahaha. kau tetak ajak. ngok ba. nektok, aku salu jak terserempak dengan kau. ria masa dekat Kaya and Toast cun malamnya aku mok gi KL bulan Nov ria. jumpa kau ngn bestfriend kau makan sama. taduak senyum jakla sama dirik. HEHE. mok tego malu. ria gik, dalam Boulevard. tapi ketara gilak kau polah2 sik nampak. hahaha. cali. hah. baruk ku  ingat last year, kau keja dekat Boulevard sia juak. Old Town. ngam juak senior nak aku paling rapeh nak gila gila sama keja. nahhhh start gik, kenak kaco taduak. hahaha. tapi masa torang jadi lepasan ya, kawan kau nak mula mula dolok ya, suka balit dengan aku. sebab nya tauk aku dah lamak putus dengan kau. tapi, walaupun nya bait,alem, kaya nak  mampus. ingat gik aku, masa nya pdh nya beli reload k aku 5 ringgit ajak, sekali ku reload 50 bah. fuhhhh. macam melampo la pulang. tapi, aku sikpat juak terimak nya. sebabnya orang paling rapeh dengan kau. entahlah, susah lalu. masa maulud 2011, kau berarak. kau suroh aku ambik gambar kau. aku ambik la banyak2. hahaha. masih ada gik :D kareh k baju biru ngekot kau :D hahaha. then,walaupun kau biak Baru. aku Agama. taduak ada orang tengah. hahaha. aku bagik diari dengan kau. pasya kau balas balit. kau bagik nametag kau, dengan gambar passport kau nak pakey baju Macbeth itam. hahaha. ada sekali kita plan gi pustaka. kau dengan kawan2 perempuan kau. aku dengan akma. plan nak study. kawan kau suroh join torang, pi aku malu. hahahaha. ada sikpat belaja tetak nangga muka kau. lol. masa mula2 nait tanggak, aku temu kawan kau jak. kau sekda. pi aku kenal daknya. hahaha. aku dudok dengan akma. then aku boring, try lah gi carik buku dekat rack2 sia. jalan jalan jalan. kitaduak berdepan. hahaha.   ceh rasa cita apa jak. okay. niat kita nak gi pustaka tek sbb aku nak mintak kunci diary ya. kau muka senyum2 bgk dgn aku. hahaha. lol. pasya, aku suroh akma gambar aku buang diary ya dalam tong sampah. p sebenarnya aku xbuang lalu benda nak ko bagik dengan aku :D hahaha. sampe nektok ko xtauk. pi sigek jak aku musykil, camne buku nota aku nak penoh dengan rahsia, surah yaasin aku nak kecik ya, blh ada dgn kau. padahal benda ya ada dalam penselkes aku nak ilang lamak dolok. aku xcayak tapi kau dah baca semua benda nak aku tulis dalam ya. hahaha. lol. pasya, kau ber bb. aku lamak lok, baruk maju. hahaha. p kita sempat juak ber bbm :p sampe anno pun dah ada, kau plan nak ngaco anno.hahaha. masa mekorg segeng main bowling, sik sangka laki baju merah nak tepi mekorg ya padu kau. aku malu kedak apa jak. kawan kau nangga aku. kawan aku nangga kau. yalah ex amey yalah ex amey. bising jak. hahhaa. pi masa ya juakla aku xtauk pahal pande terer main bowling. masa tournament biasa2. p masa ada kau, aku nak nebes nak mati ya pande strike bapa kali. pasya balit rumah kau tweet aku. "yerr mala strike bah org" kantoi merati. hahaha. aku baruk perasan juak, esoknya birthday kau. hehehe. mcm kenak ato la plg. every year, kau ada wish birthday aku. aku harap taun tok ada juak. pi ku rasa sik. sigek ayat kau paling aku ingat, paling aku suka. "ktk eh, ktk marah kmk happy ktk tetak pun kmk happy" :') then, taduak pernah janji sama dirik. yang kau akan jadi last aku pun gerek. yes, kmk polah ya. for almost 3 years. last, ktk dolok yang ada grk. kmk tgk insta ktk :') so, k apa kmk simpan janji ya nak? :'D and, sejak kmk ngn luqman tok. entahla. mcm2 jak dugaan nak mengingatkan kmk ngn ktk. salu terserempak lah, ktk like gamba2 kmk lah. and maybe, kmk ekot badminton di sekolah ktk. and maybe, kmk jumpa ktk. sbb ktk atlet badminton. then di library mekorg tengada ada majalah smk baru 2011. and, dalam ya banyak gambar ktk. but, past is past. i hope you're happy now :)

2012
Iman
a great sweet talker. aku bukak ati k kau. lepas 2 taun lebih aku single. senang2 jak kau ninggal aku kedak pusak tepi jeraya. how dare you. yeah. i hate you. damn much. alhamdulillah im moving on. nasib kita gerek masa aku di KL. and putus before aku balit Miri. HA HA HA. kawan2 aku pun semua bencik dengan kau. and because of you, i dont trust any boys. and aku layan semua laki. aku bagik harapan and so on. kira mok sweet revenge dengan kau. tapi..... OKAY. go die. im gonna sit here and watch karma hit you back one day. Allah and Karma do exist. PEACE (:

2013
Luqman
I got a big precious present for my becoming new year! on 31st December, im really glad that im being someone's :) he's a kind person. and i rarely met someone like him. trully loving someone. wow. hehehe. and now, im getting to know him well, and trust me, i can feel he's different. he's special. i am in love with him :') but, we both are SPM candidate so we can't 100% focus to our relationship. he's in Kch and Im in Miri. Distance doesnt even matter if we trust each other. i Love you. and I hope our story doesn't end here, sayang. xoxo! 

IM DONE GUYS. tired of typing. so, my homeworks are wating! love you guys. see you next entry.

xoxo! 
amey

im not that strong enough.



21st January 2013, Monday.

my worst day ever. dah. im done. macam macam jak jadi dengan aku. FRUST lalu aku. sik sangka jadi macam tok. Ya Allah. I can's stand this :'(

and more worst, when I need someone, there's no one.
even YOU. oh im breaking. sumpah im giving up. 
leave me alone :'(

OKAY. bye

dear YOU, I HATE YOU. biar kau sampe mati aku sik tego GO DIE GO DIE GO DIE sial