Press

السلام عليكم and Hello! Thanks for viewing my blog! do follow okay? THANKS :)

fo

fo

nice



kacak yang teramat! patutla orang puteh salu kening kacak. tok padu dipolah daknya. oh okay

A M E Y

why so shit, buddy?



uuuuuuuu. that's me.

I GET ANNOYED EASILY.
Sikit jak kau nyakit ati aku, fullstop.
sekda ku layan ko. bena. entah lah. sejak sejak tok, rasa sakit hati yang teramat dengan si X tok. ko rasa ko perfect gilak?! mok komen aku macam-macam? babi. aku berguro sikit pun alu kenak anok. dah anok ya mulut sik bertapis. ko seda sik aku sapa? aku tok kawan kau dari form 1! okay lah. mbak loya pasal laki SUKKKKKK muka berseri seri. ko mok ilang kawan ka ilang laki? sometimes, aku rasa apa guna aku jadi kawan kau oh? aaaaa pake masa "semadi sekda kawan", "semadi dekat sekolah". camya kah ah?! sakit ati aku sekda sapa tauk bia ku molah muka ngan kau. bia ku senyum tetak ngan orang lain. kau loya pun cita pasal dirik jak. aku tok macam, "eh apa loya torang tok" "apa ya apa ya"? macam lambat connect. kau ngan dunia kau, aku dunia aku. YOU YOU I I. stfu idc! kau nak nego ka nak berguro ka mulut bertapis bah. aku pun manusia juak. walaupun aku BFF kau, janganlah polah aku macam aisjbcoasbcsjabc. and, janganlah ambik kesempatan atas kebaikan aku. aku sik berik eboh mintak bah aku sik suka! get it?! aku sikmok layan kau kah apakah terlampo sakit ati kah aku sikmok layan kau sekejap kah kau boleh molah muka innocent. wahai X, bila gik ko mok sedar? everytime ko molah aku kecik ati/sakit ati, aku rasa macam...... mok padah depan2 kau. " kau X, sikdapat kah ko sik molah aku sakit hati?" rasa nak, eeeee dicacak jak :'''( aku tauk bah ko pandang rendah ngan aku, aok KO PERFECT bagus dalam segala hal aku tok apa jakla. WHATEVER.

as your BFF, aku sayang kau bah aku sikmok friendship kita camya jak~ so, ubahlah perangey kau ya. sebelom aku nang bena bena sik tahan ngan kau aku sikmok layan ko gik.

okbye, X

A M E Y

happy bornday, crushie



9th August 2012, Thursday.
My Crush's birthday! No, I mean, ex crush. I liked him once :p in primary school. Lol he likes me too. He's kind, sweet, cute, LOADED! hahaha. lol i miss you! haven't seen you for a long time x( sobsob. May Allah bless you buddy. ngihihi <3

A M E Y

blackberry fever?



Nice title isn't it? Whatever it is. Memang bena. Time tok, masa mok raya tok lah Blackberry fever berleluasa where everyone insist to have their own Blackberry included ME! ENTAH. Tapi aku nang mintak BB tok dari parents sejak aku PMR gik. Tapiiiiiiiiii, disebabkan laptop dah dibeli dolok so BB tanggoh kemudian hari. Heh. Semua dah ada BB oh? maju dah. ME? hmmmmmm. But no matter what, one day i'll get you! Just wait and see. Dah 2 orang dah mintak bbpin aku -.- I mean muka aku tok ada kedak ada BB kah?! HA HA HA. InsyaAllah lepas raya lah :) Dah ada list dah aku tok, nama nama orang nak mok di BBM.

A M E Y

T I R E D



Im too tired of all. Why? No one understands me, even my parents. Stress bah aku -.- Dengan exam nya gik, dengan puasa tok gik. Adehhhh. Rasa macam mok nangis jak ngenang semua tok. Feels like wanna throw a brick onto your face :3

Btw, camp KRS kelak masa birthday aku. ***nangis. 14, 15 & 16 Sept dekat Kolej. Its gonna be awesome tapiiii masa birthday aku. Aduiiiiii -.-

oklah babai

A M E Y

you pissed me off



a n n o y e d
ada juak orang sik tauk reti dalam dunia tok oh? WHY OH WHY. im so tired of those people. ish. nyusah idup aku jak pande. masa perlu jak okay.

A M E Y




E X A M M O D E :)

malas yang teramat melanda. tauk sik ko reti malas? malas nak study malas nak ngafal. IH. 5 days left :3 cepatlah exam abis. aku mok raya. okaylah esok sekolah mok study gik mok stay up gik malam tok depan TV. uwahhh fokus ndak kah. tanggalah hoh. esok biology. wish me luck for my exam! Allah bless you. thanks bebeh. adios amigos.

A M E Y


Peristiwa 16 Ramadhan! Hahaha



Hahaha. THIS! Ritok lelah shopping sia sitok. Bukan shopping baju apa indah. Beli barang bermasak :3 Baju kelak kelak tunggu anak dara sorang gik pulai. Eh tok bukan cerita aku sebenanya baruk Muqaddimah. Hehehe. Tadik gi Bazaar. Rah Indoor. Biasalah aku tok rajin nak keluar sine sine jak pun pi mun tempat nak berdedat berpangkak idong yala aku paling malas. BENA. Pi sikhal lapa punya kes Ekot jakla turun even aku lelah/kepak/penat semua ada. Tension nunggu mak lamak gilak bebeli barang maka 10 jari ku dah penoh dah. #EH decided mok balit sorang lah tek terus ke keta, k jalan shortcut. *pemalas nak pusing pusing. k lah jalan parit tengah tengah bazaar yatek. Dah nyeberang, temu lah sorang laki tok tek. K shirt putih tengah senyum senyum. Lam ati ku sapa nya tok macam kenal. Jap ingat lok. Ohhhh NYA TOK! si S. Okay. Layap la tek stuck in the moment, si S tok tek sik sedar ada tali debah rah kaki nya ya leka layap tek nak. Tehiks. Alu tersadong ngan tali bah. Gugok selipar nya lam parit. Aku nak noleh nanyak okay ka sik malu juak takut salah urang nak malas lah. Mok pusin palak netak nya kesian juak. Sik tahan tetak lam keta jakla. Hahahaha. Sorry :p Tunggu rah rumah baruk bukak Facebook tanyak comment statusnya, HAHAHAHA. Paduhal nya nang tauk aku tok AMEY AMIERA ya nya senyum. Ehem ehem. Sweet kitak aie! Lawak :p

A M E Y


EID MUBARAK



Hai. Hehehe :) Sedar sik sedar, dah 15 Ramadhan dah. Done with page 15, there are 15 days left. Baju raya tahun tok warna kelabu. Mekorang sefamily dah plan. Piji lah plan. Taun tok bergamba tema bergamba Old School di studio dan dak Ngah Ngah, Usu, Wa, nenek & bla bla bla. Sik sabar ehhhh. Siyes. Aku rasa manyak benda baru di rumah taun tok. Hehehe. Aku arap puasa full taun tok. Amin. Bang Jul Bang No pun balit sama 16/08. Okaylah ya. Mintak mintak Bang Jul mbak xbox baru nya so dapatlah ku main depan tb tok. Ehek Ehek Ehek. Sik saba jumpa my babyboo Jazz ngn Zalea! Gaok dah daknya duak ya. Taun tok sikdapat ku beraya ngn BB baru :'''( Duit lom cukup nak meli BB. hish. sikpalah. kak raya kali. InsyaAllah. busy dah orang ngolong Popia nektok oh. Okay Happy Fasting & Happy Iftar.

A M E Y






Jejaka Hot



Yooooo :)
Tangga title mesti dah terkinja-kinja nak maca pasal gamba laki atas ya nak :p Aok nya nang gila hot putih gila babi. Pi kacak2 orang Semenanjung aku prefer orang Sarawak lah k. Ngih Ngih. Nama laki tok Aiman Rahman. Hensem sik Hensem sik? First time ku nangga nya tok tekelua bigik mata ku. Hahaha. Well orang hot bah. And And, nya pernah reply tweet aku. Awhhhh so cuwit. Okaylah bye.

A M E Y

I am Forever Alone





Cause all, I need is a beauty and a beat. Who can make my life complete. It's all bout you, when the music makes you move. Baby do it like you do.


I wanna give my heart a break :)





Hi :) HAWAYU? OMAKKKKKG long time no update. entah, i felt something. Alhamdulillah since 2010, susah kit aku tok mok SUKA or CAYAK orang. adalah ya pun MINAT jak k suka suka cuci mata. aku nang macamya. hahahaha. adalah juak SOMETIMES KLMJ, eh bensik ku rasa mok entak entak palak rah dindin. mun minat pun, sama sekolah. dalam 2 3 bulan ilang lah minat ya, orang lain gik. biasalah dolok kan ada orang madah aku PLAYER. elehhhh from now on, mun aku MINAT orang ya. aku sik ngakuk aku minat orang ya, HOLD ON bak kata sahabat tok tek. malas ku gik frust frust tok. UNPERFECT. ok lah bye saja jak mok post nak baru kedong dah ada blogskin baru.


**** BIG THANKS TO NABEEL :) I appreciate & I love it.